Snijblad met afvalgat.

Dit is wel heel handig in de keuken! Je hebt je afvalbak in een keukenkastje, de afvalbak kun je gewoon gebruiken. Maar daarboven zit een lade met een snijplak. Afval schuif je zo via het gat de afvalbak in. Toch erg slim bedacht!

Via jjjjound.com

Wat anderen zeggen

 1. Branko Booij 16 februari 2012 om 08:48

  Okeej… Eerste reactie? Ik vermoed dat alles wat ik wil bewaren in het gat verdwijnt en het snijafval keurig overblijft. Kan ’t gaatje ook links- of rechtsachteraan? Verder gaaf, tof, stoer idee!

 2. Hans de Hart 4 augustus 2013 om 13:15

  Hallo.

  Een late reactie, want ik had het al eerder gezien. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.

  Naast dat ik ze plaats mag ik zelf ook graag in de keuken staan en ik ben geen onverdienstelijke, maar wel een slordige kok. Ik veeg mijn snijafaval de wasbak in, om het later er uit te halen. Vanuit mijn werkgebied heb ik ook de nodige oplossingen bedacht, maar dit vind ik een hele slimme. Niet alleen is alles meteen opgeruimd, maar het is ook makkelijk toe te passen in een bestaande keuken. Bodem uit de la, snijplank met gat er op en een vuilopvang er onder. Zelf had ik ooit het plan om het gat in het aanrechtblad te maken in de hoek boven de pannenkast. Omdat dat gat in het zicht blijft en er best wel eens luchtjes uit een open vuilcontainer komen, moet dat natuurlijk afgesloten worden. Daarvoor kan je het uitgezaagde stuk vermaken tot deksel. Een andere oplossing zou kunnen zijn, om een deksel van een weckpot o.i.d. te gebruiken. De gekozen deksel is meteen ook de mal voor het gat en geeft een extraatje voor de liefhebber van gadgets en niet zo alledaags.

 3. Granieten keukenblad 8 oktober 2014 om 14:26

  handig! zoiets moet je absoluut in je keuken hebben